FinD - Novice - Evropska sredstva za karierni center za mlade v Vzhodni Sloveniji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.5.2019

Evropska sredstva za karierni center za mlade v Vzhodni Sloveniji

Ljubljana, 15. maja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje projekta kariernih centrov za mlade v Vzhodni Sloveniji. Vrednost razpisa znaša 1,25 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad bo prispeval milijon evrov.

Kot so danes sporočili iz vladne službe, bo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti razpis objavilo v kratkem.

Predmet razpisa je sofinanciranje enega večletnega projekta kariernih centrov za mlade v Vzhodni Sloveniji, ki bo šolajoči mladini omogočil večjo dostopnost do storitev karierne orientacije. Karierni center bo izvajal več aktivnosti za opolnomočenje mladih za načrtovanje kariere.

Programi in aktivnosti, ki jih bo center ponujal, bodo nadgradili in dopolnili delo šol na področju karierne orientacije. Z namenom zagotavljanja boljše geografske dostopnosti do storitev karierne orientacije bo center vzpostavil tudi več enot oz. izpostav. Tako bo zagotovljena večja dostopnost do storitev karierne orientacije za šolajočo mladino, so navedli.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar