FinD - Novice - Ministrstvo zavrnilo navedbe o spremembah zakona o minimalni plači
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.5.2019

Ministrstvo zavrnilo navedbe o spremembah zakona o minimalni plači

Ljubljana, 15. maja (STA) - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je zavrnilo ugibanja, da bi se pripravljale spremembe zakona o minimalni plači. "Od lanskega sprejema novele zakona o minimalni plači spremljamo učinke minimalne plače. Odstopanj ali morebitnih anomalij, ki bi narekovale potrebo po spremembah, ne zaznavamo," so zatrdili.

Ob tem so dodali, da mora biti minimalna plača zagotovljena v tej višini, ki ljudem omogoča dostojno življenje brez socialnih transferjev.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam sta namreč danes opozorili, da ne bosta pristali na spremembe zakona o minimalni plači, ki bi se lahko po tiho pripravljale na zahtevo delodajalcev. Proti temu sta se pripravljeni boriti tudi z zakonodajnim referendumom, h kateremu se bo, če bo to treba, pridružila tudi Levica.

Po navedbah predsednice ZSSS Lidije Jerkič na to kažejo koncentrirane izjave premierja Marjana Šarca, da bo morda treba poiskati dogovor glede novele zakona o minimalni plači, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška, da ga delodajalci opozarjajo na posledice izločitve dodatkov, posvet Gospodarske zbornice Slovenije z naslovom Domino učinek zakona o minimalni plači in nekatere izjave predstavnikov delodajalcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar