FinD - Novice - Marca padec gradbenih del
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.5.2019

Marca padec gradbenih del

Ljubljana, 15. maja (STA) - Vrednost gradbenih del, opravljenih marca, je bila za 6,1 odstotka nižja od vrednosti del v februarju in za 28,2 odstotka višja od vrednosti del v marcu lani. V prvem četrtletju je bila vrednost del za 22,8 odstotka višja kot v enakem obdobju lani, je danes objavil državni statistični urad.

Vrednost del se je na mesečni ravni tako po dveh mesecih rasti znižala. Vrednost del na stavbah je bila nižja za 13,3 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 1,5 odstotka.

Vrednost del na stavbah je bila nižja tako zaradi nižje vrednosti del na stanovanjskih stavbah (za 35,7 odstotka), kot tudi zaradi nižje vrednosti del na nestanovanjskih stavbah (za 4,2 odstotka).

Na letni ravni, glede na marec lani, je bila vrednost del na stavbah višja za 19,1 odstotka, vrednost del na gradbenih inženirskih objektih pa za 32,4 odstotka.

Zvišala se je tako vrednost del na stanovanjskih stavbah (za 12,9 odstotka) kot vrednost del na nestanovanjskih stavbah (za 21,1 odstotka).

V prvih treh mesecih letos je bila vrednost opravljenih gradbenih del za 22,8 odstotka višja kot v enakem obdobju lani. Vrednost del na stavbah je bila višja za 18,1 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 24 odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar