FinD - Novice - Zdravniki ZD Celje čakajo na aneks k splošnemu dogovoru o obremenitvah družinskih zdravnikov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.5.2019

Zdravniki ZD Celje čakajo na aneks k splošnemu dogovoru o obremenitvah družinskih zdravnikov

Celje, 15. maja (STA) - Zdravniki Zdravstvenega doma (ZD) Celje čakajo na aneks k splošnemu dogovoru o obremenitvah družinskih zdravnikov. Zdravniki od pristojnih zahtevajo zagotovilo, da bodo lahko pri doseženih 1895 glavarinskih količnikih odklonili vpis novih bolnikov. Če bo ta njihova zahteva sprejeta, ne bodo podali odpovedi delovnega razmerja, kot so napovedali.

Kot je za STA povedal strokovni direktor ZD Celje Marko Drešček, zdravniki nikakor ne bodo izpisovali že opredeljenih bolnikov, tudi če že sedaj presegajo 1895 glavarinskih količnikov.

Ob obstoječih obremenitvah namreč po Dreščkovih besedah kakovostna, varna in strokovna obravnava bolnikov ni mogoča. Dejal je, da si zdravniki želijo tudi primerne pogoje za delo za vse mlade zdravnike, ki vstopajo v sistem, in za tiste zdravnike, ki se prijavijo za specializacijo iz družinske medicine.

"V nobenem primeru zdravniki ne pristajajo na nadaljnje višanje normativov s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki jih je povzročil splošni dogovor za leto 2019," je še dejal Drešček.

V ZD Celje bo sicer danes potekal dan odprtih vrat, ob tej priložnosti pa bodo odprli dve prenovljeni ambulanti družinske medicine.

Dan odprtih vrat, ki ga v ZD Celje pripravljajo že vrsto let za širšo javnost, bodo nadaljevali z različnimi predstavitvami, v katere bodo obiskovalci aktivno vključeni. Na voljo bodo brezplačne meritve, spoznali pa bodo tudi, katere delavnice so jim na voljo v Centru za krepitev zdravja.

Glavni namen tega dogodka je seznaniti uporabnike ZD Celje z delom zdravstvenih strokovnjakov in dodatnimi brezplačnimi aktivnostmi za povečanje kakovosti življenja, ki so jim na voljo, ter jim predstaviti zdravstveno ustanovo na nekoliko drugačen in poučen način.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar