FinD - Novice - Nafta nekoliko cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.5.2019

Nafta nekoliko cenejša

Singapur, 15. maja (STA) - Cene surove nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko znižale. Trgovci namreč čakajo vladne podatke ZDA o stanju zalog črnega zlata v prejšnjem tednu, potem ko so podatki zasebnega inštituta API pokazali rast zalog, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Severnomorska nafta brent z dobavnim rokom v juliju se je popoldne po singapurskem času pocenila za 25 centov na 70,99 dolarja za 159-litrski sod, medtem ko se je cena zahodnoteksaške nafte z junijskim dobavnim rokom znižala za 42 centov na 61,36 dolarja.

Trg danes čaka na najnovejše podatke o stanju zalog ameriške nafte, potem ko so podatki inštituta API pokazali, da so se zaloge črnega zlata prejšnji teden povečale za 8,63 milijona sodov. Večje zaloge so lahko pokazatelj prenasičenosti trga z nafto ali zmanjšanega povpraševanja, kar običajno vpliva na padec cen nafte.

Podatki o večjem obsegu zalog nafte v ZDA so zasenčili zaskrbljenost zaradi političnih napetosti v z nafto bogatih zalivskih državah.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar