FinD - Novice - V petek predvidoma podpis pogodbe o prodaji Intereurope
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.5.2019

V petek predvidoma podpis pogodbe o prodaji Intereurope

Ljubljana/Koper, 09. maja (STA) - Banke lastnice Intereurope bodo predvidoma v petek podpisale pogodbo o prodaji koprske logistične družbe, so iz Intereurope sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Kdo je kupec, še vedno niso uradno razkrili, a je že kak mesec dni neuradno znano, da je to Pošta Slovenije.

Intereuropo je družba PwC Svetovanje v imenu SID banke, NLB, Gorenjske banke, SKB banke in Banke Intesa Sanpaolo danes obvestila, da je podpis pogodbe o prodaji 72,13 odstotka delnic Intereurope predviden za petek, pri čemer pa je to odvisno še od nekaterih soglasij in pogojev.

Koprska družba ni navedla kupca omenjenega večinskega deleža, so pa v medijih že pred tedni objavili neuradno informacijo, da je to državna Pošta Slovenije.

Banke so sicer v zadnjih letih izvedle dva uradna postopka prodaje skoraj treh četrtin družbe. Medtem ko prvi poskus ni uspel, je bil drugi vendarle uspešen.

Sodeč po informacijah v medijih je tako Pošta Slovenije v tekmi za nakup koprskega logista premagala britansko logistično družbo Xpediator. Po pisanju portala Siol naj bi Pošta za vstop v lastništvo bankam skupaj z dolgovi Intereurope plačala okoli 100 milijonov evrov. S poslom bi tako po izpolnitvi vseh odložnih pogojev nastala državna logistična skupina, največja v državi.

Skupina Intereuropa je sicer lani po nerevidiranih podatkih ustvarila 4,7 milijona evrov čistega dobička, potem ko je imela predlani nekaj manj kot dva milijona evrov čiste izgube. Prihodki od prodaje so porasli za sedem odstotkov na 160,4 milijona evrov.

Nadzorni svet koprske družbe je sicer konec aprila, torej malo pred podpisom pogodbe o prodaji podjetja, dosedanjega predsednika uprave Ernesta Gortana znova imenoval za prvega moža družbe. Gortanu, ki je na čelu logista že od junija 2009, so tokrat nadzorniki podelili dveletni mandat.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar