FinD - Novice - Vlada danes tudi o predlogu koncesijske pogodbe za drugi tir
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.5.2019

Vlada danes tudi o predlogu koncesijske pogodbe za drugi tir

Ljubljana, 09. maja (STA) - Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog koncesijske pogodbe za gradnjo in gospodarjenje z drugim tirom železniške proge Divača-Koper. Na dnevnem redu sta tudi predlog sprememb uredbe o pomoči ob nepredvidljivih dogodkih v kmetijstvu in predlog načrta vladnih aktivnosti za projekt svetovni dan čebel.

Vlada je uredbo o koncesiji za gradnjo in gospodarjenje z drugim tirom proge Divača-Koper, ki določa temelje koncesijskega razmerja med državo in 2TDK, uradnim investitorjem v novo železniško progo, izdala v začetku aprila. Na njeni podlagi temelji koncesijska pogodba.

Uredba določa, da tveganja v osnovi nosi 2TDK, ki drugi tir gradi ter zagotavlja njegovo dosegljivost v svojem imenu in za svoj račun. V izjemnih primerih ga bo prevzela država, a do določene meje. 2TDK bo kril s tem povezane stroške upravljavca infrastrukture; to bo družba SŽ-infrastruktura.

Na dnevnem redu današnje seje vlade je tudi predlog sprememb uredbe o pomoči ob nepredvidljivih dogodkih v kmetijstvu, s katero se omejitev pomoči na posameznega upravičenca zvišuje s 15.000 na 25.000 evrov v obdobju treh let.

Člani vlade bodo obravnavali tudi predlog novele zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike, s katero se spodbuja nadaljnji razvoj elektronskega poslovanja javne uprave in gospodarstva.

Obravnavali bodo tudi predlog načrta vladnih aktivnosti za projekt svetovni dan čebel, s katerim želi vlada zadržati pozornost ter krepiti ozaveščanje in informiranje slovenske in mednarodne javnosti o pomenu čebel in ostalih opraševalcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar