FinD - Novice - Salomon lahko v Lenartu znova obdeluje odpadke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.5.2019

Salomon lahko v Lenartu znova obdeluje odpadke

Ljubljana, 08. maja (STA) - Podjetje Salomon lahko po požarih v sortirnici nenevarnih odpadkov v Lenartu tam znova izvaja dejavnost. Inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor je podjetju to dovolila, potem ko je Salomon iz skladišča z nadstrešnico odstranil vse odpadke, ki so nastali kot ostanek pri požaru, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Podjetje je, kot je ugotovila inšpektorica, iz skladišča z nadstrešnico odstranilo vse odpadke, ki so nastali kot ostanek pri požaru. Ker obstoječe skladišče z nadstrešnico zaradi posledic požara ni ustrezno in ne izpolnjuje pogojev za nadaljnjo skladiščenje, njegova uporaba do vzpostavitve pogojev za ustrezno skladiščenje še vedno ni dovoljena.

Vendar pa ima podjetje še en zaprti objekt, v katerem lahko - poleg zunanjega skladišča, kjer je izbruhnil prvi požar - po mehanski obdelavi skladišči odpadke. Tako je inšpektorica podjetju z vročitvijo današnjega zapisnika dovolila nadaljnje obratovanje dveh naprav.

Pogoj za nadaljnje obratovanje sortirnice je, da podjetje odpadke po mehanski obdelavi skladišči izključno znotraj prej omenjenega objekta in v količini, ki ne bo presegala 55 ton, kot je to opredeljeno v okoljevarstvenem dovoljenju.

V sortirnici odpadkov podjetja Salomon je konec aprila dvakrat zagorelo. V družbi so prepričani, da je bil drugi požar v njihovem obratu podtaknjen. K zaprtju sortirnice so po požarih pozvali tako na lenarški občini kot v tamkajšnji civilni iniciativi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar