FinD - Novice - Commerzbank v trimesečju prepolovila čisti dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.5.2019

Commerzbank v trimesečju prepolovila čisti dobiček

Frankfurt, 08. maja (STA) - Druga največja nemška banka Commerzbank je v prvem trimesečju ustvarila 120 milijonov evrov čistega dobička, kar je 54,2 odstotka manj kot v lanskem prvem trimesečju. Prihodki so upadli za tri odstotke na 2,2 milijarde evrov, dobiček iz poslovanja pa za 5,6 odstotka na 244 milijonov evrov.

Banka je rast prihodkov pripisala večjemu številu novih strank, saj jih je v treh mesecih pridobila 123.000. Po drugi strani pa je imela banka med januarjem in marcem tudi več stroškov na račun strožje evropske regulacije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Commerzbank in Deutsche Bank sta sicer prejšnji mesec opustili načrte o združitvi, saj so po podrobni analizi sklenili, da transakcija ne bi prinesla zadostnih koristi, ki bi upravičile tveganja in stroške zapletene združitve.

Commrerzbank, ki je v 16-odstotni državni lasti, je ob današnji objavi poslovnih rezultatov ohranila letošnje napovedi. Pričakujejo, da bodo prihodke na letni ravni nekoliko okrepili, stroške pa znižali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar