FinD - Novice - Porscheju v Nemčiji 535 milijonov evrov kazni zaradi izpustov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2019

Porscheju v Nemčiji 535 milijonov evrov kazni zaradi izpustov

Stuttgart, 07. maja (STA) - Tudi nemški proizvajalec športnih avtomobilov Porsche, ki je hčerinska družba Volkswagna, bo moral plačati visoko kazen zaradi afere z izpusti dizelskih avtomobilov. Državno tožilstvo v Stuttgartu mu je naložilo plačilo 535 milijonov evrov kazni zaradi malomarnosti pri nadzoru v razvojnem oddelku, ki se ukvarja z izpusti vozil.

Državno tožilstvo je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočilo, da je Porscheju naložilo kazen med drugim zaradi "malomarnosti pri dolžnem nadzoru v razvojnem oddelku z ozirom na izpuste vozil v obdobju od leta 2009". Porsche je napovedal, da se ne bo pritožil, tako da je kazen izvršljiva.

Kazen je sestavljena iz štirih milijonov evrov plačila za prekršek in 531 milijonov evrov plačila iz naslova dobička družbe, in sicer med drugim dobička od prodaje modelov, pri katerih so ugotovili nepravilnosti. Po navedbah tožilstva gre za Audijeva vozila, opremljena s Porschejevimi motorji V6 in V8.

Postopki s tem za Porsche še niso končani; preiskava proti posameznim zaposlenim v tej družbi, ki se je začela julija 2017, teče naprej, poroča dpa.

Današnji izrek kazni je zadnji v nizu kaznovanja koncerna Volkswagen zaradi goljufanja pri testih izpustov vozil z dizelskimi motorji. Lani poleti je tožilstvo v Braunschweigu Volkswagnu naložilo plačilo milijarde evrov kazni, jeseni je v Münchnu sledila kazen Audiju v višini 800 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar