FinD - Novice - Nadzorniki Snage niso razrešili Žalika, Arsenovič napovedal skupščino
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2019

Nadzorniki Snage niso razrešili Žalika, Arsenovič napovedal skupščino

Maribor, 07. maja (STA) - Nadzorni svet Snage, ki ga vodi Matej Smrekar, na ponedeljkovi seji ni razrešil direktorja Snage Cveta Žalika, je pa, v skladu z nedavnim sklepom mestnega sveta naročil izvedbo revizije poslovanja. Kot so danes sporočili iz mariborske občine, se je župan Saša Arsenovič zato odločil, da bo zamenjal nadzorni svet omenjenega javnega podjetja.

Arsenovič se je ob tem, kot je napovedal že na nedavni izredni seji mestnega sveta, odločil poslati zahtevo za sklic skupščine podjetja in hkrati posredoval korespondenčni sklep o razrešitvi nadzornega sveta.

Mariborska Snaga je že nekaj časa v likvidnostnih težavah, ki so jih mestni svetniki konec aprila omilili z dvigom cen odvoza odpadkov. Ob tem so tako v podjetju kot na občini zatrjevali, da dvig cen ni posledica naložbe v sortirnico, pač pa dejstva, da se te niso spremenile od leta 2014, med tem pa je prišlo do realnega dviga stroškov.

Da lanske izgube ne gre pripisati projektu sortirnice, pač pa prenizkim cenam odvoza odpadkov, je na marčevski izredni seji odbora za komunalo zagotavljal tudi direktor Cveto Žalik.

Čeprav so na aprilski seji podprli podražitev, je bila večina svetniških skupin kritična do vodstva javnega podjetja in je podprla skorajšnjo skupščino ter iskanje odgovornosti za sedanje stanje vseh tistih, ki so ga povzročili.

Mestni svet je zato izglasoval sklep, da župan sproži postopek izredne zunanje revizije dela uprave Snage za zadnja tri leta, v primeru ugotovitve nepravilnosti pa zoper odgovorne sproži ustrezne odškodninske in kazenske postopke. Ob tem je Arsenovič na seji napovedal imenovanje krizne uprave.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar