FinD - Novice - MHP zvišal ponudbo in podaljšal rok za ostale delnice Perutnine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2019

MHP zvišal ponudbo in podaljšal rok za ostale delnice Perutnine

Ptuj, 07. maja (STA) - Ciprska družba Hemiak Investments ukrajinskega holdinga MHP je danes tudi uradno objavila napovedano spremenjeno prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic Perutnine Ptuj. Novi lastniki ptujske družbe bodo za delnico plačali 22,34 evra, kar je 4,52 evra več od prvotne ponudbe. Rok za oddajo ponudb so podaljšali do 27. maja.

Ukrajinski holding, 90,69-odstotni lastnik Perutnine Ptuj, je konec aprila s skupino Sij dosegel končno poravnalno ceno, po kateri bo odkupil preostale delnice Perutnine. Prvotno prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic je objavil konec marca. V njej je za delnico sprva ponudil 17,82 evra, a se je prevzemnik s Sijem že lansko jesen dogovoril, da lahko ceno delnice naknadno zviša.

MHP je sicer prevzem ptujske skupine zaključil sredi februarja, ko je poslu zeleno luč prižgala Agencija za varstvo konkurence. Za večinski delež je takrat odštel 176,30 milijona evrov. Za dober milijon delnic, na katere se nanaša najnovejša ponudba, bi tako odštel še okoli 22,69 milijona evrov.

Novi lastniki sicer izvajajo presojo proizvodnih zmogljivosti Perutnine Ptuj in nameravajo kasneje v letošnjem letu razkriti celovit načrt posodobitve zainteresiranim deležnikom v Sloveniji in Londonu skupaj z vodstvom obeh podjetij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar