FinD - Novice - Evropske borze mirujejo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2019

Evropske borze mirujejo

Frankfurt/Pariz/London, 07. maja (STA) - Na evropskih borzah danes tečaji delnic bolj ali manj mirujejo, potem ko so se v ponedeljek indeksi znižali, saj so se vlagatelji odzvali na zaostrovanje trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko. Tečaj evra se je nekoliko zvišal.

Ameriški predsednik Donald Trump ni zadovoljen s hitrostjo oz. napredkom v trgovinskih pogajanjih s Kitajsko in je v nedeljo tvitnil, da bo lani uvedene 10-odstotne carine na 200 milijard dolarjev kitajskega izvoza v ZDA v petek zvišal na 25 odstotkov. Trumpovim grožnjam sta se v ponedeljek pridružila tudi finančni minister Steven Mnuchin in trgovinski predstavnik ZDA Robert Lighthizer, ki sta zatrdila, da Kitajska odstopa od dogovorov, doseženih v pogajanjih doslej.

Nov krog trgovinskih pogajanj med Kitajsko in ZDA naj bi sicer stekel v četrtek, na kitajski strani pa zaenkrat vztrajajo, da bo delegacija odpotovala v Washington.

Okoli 9.30 je bil indeks Eurostoxx 50 0,06 odstotka nad gladino. DAX je v Frankfurtu pridobival 0,15 odstotka, CAC 40 pa v Parizu 0,03 odstotka vrednosti.

Indeks FTSE 100 v Londonu se je medtem zaenkrat znižal za 0,14 odstotka. Borza v Londonu je sicer danes znova odprla borzni parket po podaljšanem prazničnem koncu tedna.

Za en evro je bilo treba na borzi v Frankfurtu okoli 10. ure odšteti 1,1209 dolarja, kar je 0,14 odstotka več kot v ponedeljek. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v ponedeljek popoldan postavila pri 1,1199 dolarja.

Nekoliko so po velikih ponedeljkovih padcih danes okrevale tudi kitajske borze. V Hongkongu se je dan iztekel z 0,52-odstotno rastjo indeksa Hang Seng, v Šanghaju pa se je SE Composite dvignil za 0,69 odstotka. Medtem je Nikkei 225 v Tokiu na prvi trgovalni dan po prazničnem premoru izgubil 1,51 odstotka vrednosti, Kospi je v Seulu zdrsnil za 0,88 odstotka, v Singapurju je STI pridobil 0,80 odstotka, v Sydneyju pa All Ordinaries 0,21 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar