FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 06. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ruski RŽD se zanima za lastniški vstop v slovensko Železniško gradbeno podjetje, neuradno poroča časnik Dnevnik. Predstavniki družbe so bili v preteklosti že najmanj dvakrat na sestanku pri generalnemu direktorju Slovenskih železnic Dušanu Mesu, pred časom pa so podpisali tudi pismo o nameri za dokapitalizacijo železniškega gradbinca. V RŽD so se lani pogovarjali tudi za vstop v Tovorni promet, a nato končne ponudbe niso oddali.

Delničarja gradbene družbe CGP, družbi Vizija Holding in Vizija Holding Ena, ki ju obvladujeta zakonca Južna, sta na današnji skupščini sprejela sklep, da se za izplačilo dividend nameni 5,9 milijona evrov oz. 5,50 evra bruto na delnico. Isti lastniki pa so na skupščini Tiskarne Novo mesto odločili, da se za dividende nameni tri milijone evrov oz. 44 evrov bruto na delnico, so danes sporočili iz CGP in Tiskarne.

Ljubljanska borza je danes začasno, od 14.35 do konca trgovalnega dne, ustavila trgovanje z obveznicami družbe Delo prodaja, in sicer zaradi odstopanja od referenčnega tečaja 1 za več kot 30 odstotkov, je objavila borza.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar