FinD - Novice - SBI TOP v prazničnem tednu pridobil petino odstotka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.5.2019

SBI TOP v prazničnem tednu pridobil petino odstotka

Ljubljana, 03. maja (STA) - Indeks najpomembnejših podjetij na Ljubljanski borzi SBI TOP se je v primerjavi s prejšnjim petkom okrepil za 0,20 odstotka, k čemur so najbolj prispevale delnice NLB in Zavarovalnice Triglav. Vlagatelji so v treh trgovalnih dneh prazničnega tedna ustvarili 1,89 milijona evrov prometa, od tega samo danes nekaj več kot milijon evrov.

Med blue chipi prve kotacije so se v primerjavi s prejšnjim petkom okrepile le delnice NLB (+1,32 odstotka) in Zavarovalnice Triglav (+0,87 odstotka). Na vrednosti so po drugi strani izgubile delnice Intereurope (-1,57 odstotka) in Petrola (-0,28 odstotka), preostale pa so ostale na izhodiščni ravni.

Med delnicami, ki so del indeksa, ne pa tudi prve kotacije, so rast v primerjavi s prejšnjim petkom zabeležile delnice Cinkarne Celje (+3,69 odstotka), delnice KD Group so padle za 2,35 odstotka, Uniorjeve delnice pa so prav tako ostale na izhodišču.

Mercatorjeve delnice, ki niso del indeksa, so pa v prvi kotaciji, so se okrepile za 3,31 odstotka.

Promet na Ljubljanski borzi je v treh dneh dosegel 1,89 milijona evrov, največ pa so ga vlagatelji opravili z delnicami NLB (533.000 evrov) in Krke (299.000 evrov). Med prometnejšimi so bile še delnice Zavarovalnice Triglav (165.000 evrov) in Cinkarne Celje (104.000 evrov).

Borza je bila v sredo in četrtek zaprta zaradi praznika dela, večjih novic iz gospodarstva pa v treh trgovalnih dneh ni bilo. NLB je v ponedeljek sporočila, da bo 10. junija potekala skupščina, ki bo poleg odločanja o delitvi bilančnega dobička odločala tudi o popolnitvi sicer devetčlanskega nadzornega sveta. Obstoječim nadzornikom se bodo po predlogu pridružili Mark William Lane Richards, Shrenik Dhirajlal Davda in Gregor Rok Kastelic.

Skupščino so sklicali tudi v Cinkarni Celje. Delničarji bodo 4. junija med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička v višini 22,8 milijona evrov, po predlogu bodo skoraj vsega namenili za izplačilo dividend. Bruto dividenda na delnico bo tako nanesla 28,27 evra.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar