FinD - Novice - V Magni začetek sindikalnega organiziranja zaposlenih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.4.2019

V Magni začetek sindikalnega organiziranja zaposlenih

Hoče, 29. aprila (STA) - Konfederacija slovenskih sindikatov (KSS) je ta mesec začela z delovanjem v podjetju Magna Steyr iz Hoč. Od 200 zaposlenih v podjetju sta se aprila v KSS včlanili dve tretjini delavcev.

Prejšnji teden je na sedežu KSS v Slovenski Bistrici potekal prvi sestanek predstavnikov podjetja Magna Steyr, zaposlenih v njem ter vodstva KSS. Kot so danes sporočili iz konfederacije, so na sestanku izrazili obojestransko zadovoljstvo ob začetku sindikalnega organiziranja zaposlenih.

Obe strani sta potrdili željo po spoštovanju predpisov na področju pravic in obveznosti delavcev ter zainteresiranost za sklenitev podjetniške kolektivne pogodbe. "V KSS upamo, da se bo v podjetju razvil zdrav socialni dialog, ki ga bomo nadaljevali takoj po prvomajskih praznikih, za čimprejšnjo sklenitev kolektivne pogodbe, ki je garancija za zadovoljstvo obeh strani, delodajalca in delavcev," so navedli.

Nova lakirnica Magne v Hočah je sredi marca začela s poskusno proizvodnjo, redni zagon pa načrtuje do konca maja. Gre za prvo fazo naložbe te avstrijsko-kanadske avtomobilske multinacionalke v Sloveniji, ki naj bi jo v prihodnjih letih še nadgradili in posledično večali število delovnih mest.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar