FinD - Novice - Smučišče Kope konec maja vnovič na prodaj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.4.2019

Smučišče Kope konec maja vnovič na prodaj

Slovenj Gradec, 27. aprila (STA) - Stečajna upraviteljica Simona Goriup bo 29. maja vnovič skušala prodati smučišče Kope. Za ta dan je namreč napovedana tretja dražba tega smučišča, za katerega je tokrat izklicna cena določena pri 1,62 milijona evrov. To je več kot pol manj, kot je znašala na prvi dražbi marca lani.

Žičniško in drugo pripadajočo infrastrukturo na največjem koroškem smučišču, ki leži na Zahodnem Pohorju, ima vse od stečaja družbe GTC Kope v jeseni 2015 v najemu družba Vabo.

Stečajna upraviteljica je doslej smučišče Kope dvakrat neuspešno prodajala na dražbi. Na prvi dražbi marca lani je bila izklicna cena določena pri 3,4 milijona evrov, na drugi dražbi konec lanskega avgusta pa je bila znižana na 2,38 milijona evrov.

Zadnjo zimsko sezono so na Kopah našteli 74.000 smučarjev, kar je 2000 smučarjev manj kot prejšnjo sezono, v teh dneh pa se intenzivno pripravljajo na poletno sezono. Družba Vabo je sicer največji koroški ponudnik turističnih nastanitev, saj na Kopah in v Slovenj Gradcu ponuja 360 postelj in letno ustvari prek 62.500 nočitev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar