FinD - Novice - Moody's izboljšal obete za Slovenijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.4.2019

Moody's izboljšal obete za Slovenijo

Ljubljana, 27. aprila (STA) - Bonitetna agencija Moody's je v petek ohranila bonitetno oceno Slovenije pri Baa1, hkrati pa je obete izboljšala iz stabilnih v pozitivne. To v primeru učinkovitega nadaljnjega izvajanja zastavljenih politik nakazuje možnost zvišanja bonitetne ocene Slovenije v prihodnosti, so danes sporočili z ministrstva za finance.

Moody's je obete izboljšala zaradi učinkovitega odgovora države na težave, ki jih je izpostavila pretekla dolžniška kriza. Učinki ukrepanja se kažejo v strukturnih izboljšavah slovenskega gospodarstva s potencialom rasti, ki ga podpira okrevanje investicij in močna rast produktivnosti, trajnih izboljšavah fiskalnega položaja Slovenije z zniževanjem deleža dolga v BDP ter v skorajšnji zaključitvi sanacije bančnega sektorja, so pojasnili.

Pozitivni obeti nakazujejo možnost zvišanja bonitetne ocene Slovenije v prihodnosti v primeru učinkovitega nadaljnjega izvajanja zastavljenih politik - nadaljnjega zniževanja državnega dolga, utrjevanja finančnega sistema prek uspešne izvedbe preostanka predvidenih privatizacij bank ter napredka pri izvedbi načrtovanih reform, povezanih s trgom dela in staranjem prebivalstva.

Slovenija ima pri ostalih dveh glavnih bonitetnih hišah Fitch in Standard & Poor's oceni A- s stabilnimi obeti oz. A+ s pozitivnimi obeti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar