FinD - Novice - Na voljo spodbude za naložbe v ribiško infrastrukturo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2019

Na voljo spodbude za naložbe v ribiško infrastrukturo

Ljubljana, 26. aprila (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v uradnem listu objavilo četrti javni razpis za naložbe za izboljševanje infrastrukture obstoječih ribiških pristanišč ter obstoječih mest iztovarjanja. Na razpisu je na voljo 2,4 milijona evrov nepovratnih sredstev, upravičenci pa so občine, v katerih so ribiška pristanišča.

Kot so sporočili z ministrstva, bodo podprte naložbe, ki izboljšujejo infrastrukturo že obstoječih ribiških pristanišč, prodajnih dvoran, mest iztovarjanja in zavetij, vključno z naložbami v infrastrukturo za zbiranje smeti in morskih odpadkov, za povečanje kakovosti in sledljivosti iztovorjenih proizvodov ter nadzora nad njimi, povečanje energetske učinkovitosti, prispevanje k varstvu okolja ter izboljšanje varnostnih in delovnih pogojev, pa tudi naložbe v izgradnjo ali posodobitev zavetij za izboljšanje varnosti.

Javni razpis sodi v okvir operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v Sloveniji za obdobje 2014-2020. V okviru podobnega ukrepa, ki se je izvajal v obdobju 2007-2013, so bila obnovljena ribiška pristanišča v Izoli, Kopru, osrednjem delu Pirana ter mesto iztovarjanja v Strunjanu.

"Vsi projekti so pomembno vplivali na izboljšanje delovnih pogojev ribičev v ribiških pristaniščih slovenskih obalnih občin. Poleg tega so naložbe pripomogle k večji kakovosti iztovorjenih izdelkov in ohranjanju ribiške tradicije v obalnih občinah," so še navedli na ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar