FinD - Novice - MHP bo za delnico Perutnine Ptuj plačal 22,34 evra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2019

MHP bo za delnico Perutnine Ptuj plačal 22,34 evra

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Ukrajinski holding MHP, 90,69-odstotni lastnik Perutnine Ptuj, je s skupino Sij dosegel končno poravnalno ceno, po kateri bo odkupil preostale delnice Perutnine. Za delnico bo plačal 22,34 evra, kar je 4,52 evra več od prvotne ponudbe, so sporočili iz MHP.

Holding MHP oziroma njegova ciprska odvisna družba Hemiak Investments je prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic Perutnine Ptuj objavila konec marca. V njej je za delnico sprva ponudil 17,82 evra, a prevzemnik se je s Sijem že lansko jesen dogovoril, da se cena delnice lahko naknadno poveča.

MHP je prevzem ptujske skupine zaključil sredi februarja, ko je poslu zeleno luč prižgala Agencija za varstvo konkurence. Za večinski delež je takrat odštel 176,30 milijona evrov. Za dober milijon delnic, na katere se nanaša najnovejša ponudba, bi tako odštel še okoli 22,69 milijona evrov.

MHP sicer izvaja presojo proizvodnih zmogljivosti Perutnine Ptuj in bo pozneje v letošnjem letu razkril celovit načrt posodobitve zainteresiranim deležnikom v Sloveniji in Londonu skupaj z vodstvom obeh podjetij, so še dodali v družbi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar