FinD - Novice - Microsoft prvič vreden 1000 milijard dolarjev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2019

Microsoft prvič vreden 1000 milijard dolarjev

New York, 25. aprila (STA) - Tržna kapitalizacija ameriškega tehnološkega velikana Microsoft je danes v uradnem borznem trgovanju prvič presegla 1000 milijard dolarjev. S tem je Microsoft postal tretji tehnološki gigant, ki je dosegel simbolični mejnik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Microsoft je v svojem tretjem poslovnem četrtletju na letni ravni povečal prihodke za 14 odstotkov na 30,6 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa za 19 odstotkov na 8,8 milijarde dolarjev oz. 1,15 dolarja na delnico. Poslovanje, ki ga je koncern predstavil v sredo, je preseglo pričakovanja vlagateljev in potisnilo vrednost delnic navzgor.

V jutranjem trgovanju na Wall Streetu so delnice Microsofta pridobile okoli pet odstotkov in se povzpele do vrednosti 130,59 dolarja. S tem je Microsoft tudi uradno dosegel mejo 1000 milijard dolarjev tržne kapitalizacije, preden so se njegove delnice znova nekoliko pocenile.

Trenutno je Microsoft po tržni kapitalizaciji najdražje podjetje na svetu. Prehiteva Apple in Amazon, ki sta mejo 1000 milijard dosegli lani, a so se nato njune delnice pocenile.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar