FinD - Novice - Višje sodišče ugodilo Electi holdingu glede prisilne poravnave
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2019

Višje sodišče ugodilo Electi holdingu glede prisilne poravnave

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Višje sodišče v Ljubljani je ugodilo pritožbi družbe Electa holding in sklenilo, da steče postopek poenostavljene prisilne poravnave omenjenega podjetja, kaže današnja objava na Ajpesu. Prisilni poravnavi je nasprotovala družba Heta Asset Resolution, ki je v preteklosti že predlagala začetek stečaja Electe holding.

Heta, slaba banka nekdanje banke Hypo, je pritožbenemu sodišču predlagala, naj pritožbo Electe holding zavrne, a so višji sodniki ocenili, da je pritožba utemeljena.

Med drugim so prikimali navedbam Electe holding, da je okrožno sodišče zmotno presodilo, da bi moral Electa holding na seznam navadnih terjatev v postopku poenostavljene prisilne poravnave uvrstiti terjatev do TCK v višini 2,28 milijona evrov, ki jo ima Electa Holding kot solidarni porok in plačnik družbe Electa Naložbe.

TCK je upnica Electe Naložb postala po oddelitvi TCK od banke Hypo. Pri tem posojilu so kot poroki nastopali Electa Holding, Electa Inženiring in Damjan Janković.

Na višjem sodišču so tudi ocenili, da je zmotno stališče Hete, da gre za zlorabo pri vložitvi predloga za poenostavljeno prisilno poravnavo že zato, ker je družba Electa holding predlog vložila potem, ko je Heta zoper dolžnika predlagala začetek stečajnega postopka. Kot so zapisali višji sodniki, je tudi postopek poenostavljene prisilne poravnave namenjen odpravi insolventnosti.

V primeru insolventnosti ima prednost tisti insolvenčni postopek, ki dolžnikov podjem ohrani še naprej, če s tem soglašajo njegovi upniki, so med drugim zapisali na višjem sodišču.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar