FinD - Novice - AMZS lastniško vstopil v zagonsko podjetje Nervtech
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2019

AMZS lastniško vstopil v zagonsko podjetje Nervtech

Ljubljana, 25. aprila (STA) - AMZS je lastniško vstopil v zagonsko podjetje Nervtech, ki razvija visokotehnološke simulatorje vožnje, opremljene s sodobno biometrično in nevro-motorično senzoriko, ter simulacijska okolja za evaluacijo voznikov in zajem podatkov. Na ta način AMZS uresničuje strategijo vlaganja v rešitve za večjo varnost na cestah, so sporočili iz družbe.

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) voznike že več kot desetletje usposablja tudi v centru varne vožnje na Vranskem, ki po navedbah AMZS ni le najsodobnejši center varne vožnje v Sloveniji, temveč tudi v širši regiji.

"Glede na to, da imajo pri učenju in treningu vožnje vse pomembnejšo vlogo simulatorji vožnje, se je AMZS odločil za sodelovanje s podjetjem Nervtech. Na ta način bo v proces učenja in pridobivanja vozniških izkušenj vključil napredni simulator vožnje in simulacijsko okolje, temelječe na kognitivni umetni inteligenci," so pojasnili v družbi.

Cilja sodelovanja sta poleg izboljšanja usposabljanja tudi razvoj in testiranje novih tehnoloških rešitev na področju biometrične in nevro-motorične senzorike, simulacij različnih prometnih situacij in avtonomne vožnje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar