FinD - Novice - Deutsche Bank in Commerzbank opustili združitvene načrte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2019

Deutsche Bank in Commerzbank opustili združitvene načrte

Berlin, 25. aprila (STA) - Največji nemški banki Deutsche Bank in Commerzbank sta opustili načrte o združitvi. Odločitev sta banki sporočili, potem ko so se nemški mediji razpisali, da naj bi pogovori propadli, po poročanju Spiegla naj bi bil še posebej odklonilen prvi mož Deutsche Bank Christian Sewing.

"Po podrobni analizi smo sklenili, da transakcija ne bi prinesla zadostnih koristi, ki bi upravičile tveganja in stroške zapletene združitve," sta po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v izjavi zapisala prvi mož Deutsche Bank Christian Sewing in prvi mož Commerzbank Martin Zielke.

Odločitev sta banki sporočili v luči poročanja nemških medijev, ki so se razpisali o tem, da so pogajanja med bankama propadla. "Videti je, da bodo pogovori o združitvi prekinjeni," je za poslovni časnik Handelsblatt dejal anonimni vir. Združitvi so sicer nasprotovali sindikati zaposlenih v omenjenih bankah, prav tako so imeli pomisleke vlagatelji.

O propadlih pogovorih je na spletu poročal tudi Spiegel, ki se prav tako sklicuje na anonimne vire. "Prvi mož Deutsche Bank Christian Sewing je tisti, ki je najbolj odklonilen do združitve. Ta se zdi zanj preveč komplicirana," poročanje Spiegla povzema AFP.

Propadli pogovori med bankama sicer predstavljajo velik korak nazaj za vlado Angele Merkel, zlasti za finančnega ministra Olafa Scholza, ki je upal na vzpostavitev nemškega bančnega giganta.

Deutsche Bank je trenutno na borzi vredna okoli 16 milijard evrov, Commerzbank pa približno devet milijard. Za primerjavo - francoska BNP Paribas je vredna okoli 55 milijard evrov, britanska HSBC skoraj 150 milijard evrov, vrednost bančnih velikanov na drugi strani Atlantika pa presega celo 300 milijard evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar