FinD - Novice - Marca manjša proizvodnja elektrike, poraba večja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2019

Marca manjša proizvodnja elektrike, poraba večja

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Neto proizvodnja električne energije je marca znašala 1156 gigavatnih ur (GWh) in je bila v primerjavi s februarjem za štiri odstotke manjša. Poraba se je medtem povečala za šest odstotkov na 1238 GWh, je danes sporočil državni statistični urad.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je marca v mesečni primerjavi zmanjšala za 16 odstotkov, v termoelektrarnah za 13 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško pa je bila večja za 11 odstotkov.

Manjši proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi manjša poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv marca manjša za 16 odstotkov.

Slovenija je marca uvozila 897 GWh, izvozila pa 814 GWh električne energije.

Statistični urad je marca zaznal rast oskrbe z drugimi naftnimi proizvodi za 79 odstotkov, dizelskim gorivom za 17 odstotkov, petrolejskim gorivom za reaktivne motorje za 17 odstotkov, koksom za 11 odstotkov ter črnim premogom in antracitom za sedem odstotkov.

Po drugi strani se je zmanjšala oskrba z ekstra lahkim kurilnim oljem, in sicer za 31 odstotkov, za 18 odstotkov je bila manjša oskrba z rjavim premogom in lignitom, oskrba z zemeljskim plinom je bila manjša za osem odstotkov, z utekočinjenim naftnim plinom za pet odstotkov in z motornim bencinom za štiri odstotke.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar