FinD - Novice - Credit Suisse leto začela z višjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2019

Credit Suisse leto začela z višjim dobičkom

Zürich, 24. aprila (STA) - Švicarska banka Credit Suisse je v prvem četrtletju izboljšala poslovanje in ga končala z osemodstotno rastjo čistega dobička. Rast je posledica osredotočanja na upravljanje s premoženjem, medtem ko se banka sooča s težavami na področju investicijskega bančništva.

Credit Suisse je trimesečje končala s 749 milijonov frankov (okoli 654 milijonov evrov) čistega dobička, kar je najboljši rezultat v treh letih in pol, poročajo tuje tiskovne agencije.

Banka, ki se je k dobičku vrnila lani prvič po letu 2014, je medtem zabeležila 5,4 milijarde frankov prihodkov, kar je sicer štiri odstotke manj kot v prvem četrtletju lani, a več kot 12 odstotkov višje od zadnjega trimesečja lani.

Credit Suisse pestijo težave na področju investicijskega bančništva, ki je v prvem četrtletju ustvarilo približno 100-milijonsko izgubo pred davki, prihodki pa so medtem upadli za več kot tretjino.

Banka pa žanje uspehe prestrukturiranja in osredotočanja na premoženjsko bančništvo. Dobiček je bil tako v prvem četrtletju rekorden, bilo ga je za 523 milijonov frankov ali osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar