FinD - Novice - Tržni inšpektorat zavodu Kengurujčki izrekel opomin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.4.2019

Tržni inšpektorat zavodu Kengurujčki izrekel opomin

Ljubljana, 23. aprila (STA) - Tržni inšpektorat je v inšpekcijskem nadzoru zavoda Kengurujčki ugotovil, da je zavod v enem primeru potrošniku zaračunal storitev, ki je ni imel označene na ceniku. Zaradi tega je bil zavodu in njegovi odgovorni osebi v prekrškovnem postopku izrečen opomin.

Inšpektorat je izvedel še inšpekcijski nadzor glede opravljanja dejavnosti organiziranja in oglaševanja rojstnodnevnih zabav na Podutiški cesti. Ugotovili so, da je zavod Kengurujčki z opravljanjem dejavnosti na tem naslovu zaključil 15. oktobra 2018, pri čemer je imel zavod dejavnost, ki jo je opravljal, ustrezno določeno v ustanovitvenem aktu.

Zasebni zavod Kengurujčki se je znašel pod nadzorom več inšpektoratov po tistem, ko so v javnosti zaokrožili posnetki spornega dogajanja glede varstva predšolskih otrok.

Po kriminalistični preiskavi so policisti ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok, državno tožilstvo pa je v četrtek na preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani vložilo zahtevo za preiskavo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar