FinD - Novice - Predstavniki bank potegnili črto pod lanskim letom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.4.2019

Predstavniki bank potegnili črto pod lanskim letom

Ljubljana, 22. aprila (STA) - Predstavnik bank v ZBS so na nedavni letni skupščini izpostavili, da se je lani bančni sektor kljub ugodnim gospodarskim razmeram soočal z veliko izzivi. Leto je bilo zaznamovano z izzivi regulatornih in tehnoloških sprememb ter razvoja in s povečano konkurenco pri ponudbi finančnih storitev.

Tako je v letnem poročilu za lani zapisal predsednik nadzornega sveta Združenja bank Slovenije (ZBS) Blaž Brodnjak, sicer predsednik uprave NLB. Podobno je na sami skupščini povedal namestnik predsednika nadzornega sveta ZBS in predsednik uprave Abanke Jože Lenič.

"V nasprotju s preteklimi leti je bila lani rast kreditov bančnega sektorja pozitivna na vseh segmentih, vključno z rastjo kreditov podjetjem. Relativno visoka rast poslovanja je bila tudi lani značilna za lizinško dejavnost, še vedno pa ostaja omejena predvsem na financiranje premičnin," je dejal Lenič.

V letu 2018 se je po njegovih besedah nadaljeval proces lastniške konsolidacije investicijskega poslovanja v bančni sektor. Tu je poudaril pomen in nadaljevanje procesa digitalizacije ter pomembnost ugleda bank in etičnega poslovanja, so sporočili iz ZBS.

Tako se je z izzivi poslovnega okolja preko potreb članic soočalo tudi samo združenje. "Ker je za učinkovito izvrševanje nalog cehovskega združenja izjemno pomembna aktivna vključenost v procese in delovanje zakonodajnih ter vladnih institucij, si je ZBS lani nadalje prizadevalo za okrepitev sodelovanja ter stalen dialog z njimi," je izpostavila direktorica ZBS Stanislava Zadravec Caprirolo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar