FinD - Novice - Istrabenz: Prenos delnic Istrabenz Turizma na DUTB predstavlja pobot terjatev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.4.2019

Istrabenz: Prenos delnic Istrabenz Turizma na DUTB predstavlja pobot terjatev

Ljubljana, 16. aprila (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v ponedeljek za poplačilo zapadlih zavarovanih terjatev do Istrabenza izvršila oz. unovčila zastavno pravico na 908.413 oz. vseh delnicah Istrabenz Turizma, so sporočili iz Istrabenza in dodali, da so bile s tem pobotane terjatve, ki jih je imela DUTB do holdinga Istrabenza.

"S tem, ko je DUTB pridobila pravice imetnika na delnicah Istrabenz Turizma, so bile do zneska ocenjene vrednosti delnic Istrabenz Turizma pobotane terjatve družbe DUTB do družbe Istrabenz holding," so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Istrabenza.

Kot so še pojasnili, je DUTB zastavno pravico na omenjenih delnicah, ki predstavljajo 100-odstotni lastniški delež, izvršila v ponedeljek, ko so bile tudi prenesene na trgovalni račun DUTB, s čimer je slaba banka pridobila imetniške pravice na delnicah Istrabenz Turizma.

Da je DUTB skladno s sklepom vlade v ponedeljek nase prenesla delnice Istrabenz Turizma, ki jih je imel v lasti holding Istrabenz, je danes poročalo Delo. DUTB naj bi po pisanju časnika delnice prenesla na posebno namensko družbo, ko bo vlada potrdila naložbeni načrt. V DUTB so za STA že potrdili, da so v ponedeljek prenesli delnice Istrabenz Turizma.

Vladni sklep določa, da mora DUTB delnice prenesti na za to posebej ustanovljeno družbo. To bodo ustanovili, ko bo vlada sprejela posebni naložbeni načrt za Istrabenz Turizem, ki ga je pripravil Slovenski državni holding (SDH) in ga v začetku prejšnjega tedna poslal vladi. Kdaj bo vlada o tem odločala, zaenkrat ni znano.

Po ustanovitvi namenske družbe je predvideno, da bodo novega lastnika te družbe poiskali z javno prodajo ali z dokapitalizacijo. Državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja je dejal, da država neposredno ne bo sodelovala, bodo pa izkoristili investicijske potenciale državnih skladov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar