FinD - Novice - Plača za februar v mesečni primerjavi nižja, v letni višja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.4.2019

Plača za februar v mesečni primerjavi nižja, v letni višja

Ljubljana, 15. aprila (STA) - Povprečna bruto plača za februar je znašala 1714,49 evra. V primerjavi s plačo za januar je bila nominalno nižja za 0,8 odstotka, realno za 1,6 odstotka. V primerjavi s plačo za februar lani pa je bila nominalno višja za 4,7 odstotka in realno za 3,5 odstotka, je danes sporočili statistični urad.

Povprečna neto plača za februar je znašala 1108,10 evra. Od neto plače za januar je bila nižja nominalno za 0,7 odstotka, realno za 1,5 odstotka. V letni primerjavi je bila tudi ta višja, in sicer nominalno za 3,9 odstotka, realno za 2,7 odstotka.

Povprečna neto plača za februar se je v primerjavi s plačo za januar v javnem sektorju znižala za 1,7 odstotka, medtem ko je bila v zasebnem sektorju približno enaka plači za prejšnji mesec.

Povprečna neto plača je bila v mesečni primerjavi nižja v večini dejavnosti, v primerjavi s plačo za lanski februar pa je bila v vseh dejavnostih višja. V mesečni primerjavi se je najbolj znižala v rudarstvu, zvišala pa v predelovalnih dejavnostih.

Pregled podatkov po statističnih regijah pokaže, da je bila povprečna plača za februar nižja od povprečne plače za januar v vseh statističnih regijah, razen v osrednjeslovenski, kjer se je povečala za 1,6 odstotka. Tu je povprečna neto plača znašala 1231,59 evra in je bila za 11 odstotkov višja od slovenskega povprečja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar