FinD - Novice - Slovenija članica Medameriške investicijske korporacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.4.2019

Slovenija članica Medameriške investicijske korporacije

Ljubljana, 13. aprila (STA) - Slovenija se je ob članstvu v Medameriški razvojni banki (IDB) brez dodatnih finančnih obveznosti vključila še v Medameriško investicijsko korporacijo (IDB Invest), ki je del skupine IDB, so sporočili z ministrstva za finance.

Slovenija z vključitvijo v IDB Invest "krepi svojo zavezanost razvoju v Latinski Ameriki in Karibih prek zasebnega sektorja, kar bo pripomoglo tudi k tesnemu sodelovanju v regiji", so navedli na ministrstvu.

IDB Invest spodbuja gospodarski razvoj držav v Latinski Ameriki in Karibih prek sofinanciranja projektov zasebnega sektorja. Upravlja 12,1 milijarde dolarjev sredstev in ima 329 strank v 21 državah.

Sredstva, ki jih države namenijo IDB Invest, štejejo kot večstranska uradna razvojna pomoč. Slovenija se tako pri usmerjanju sredstev IDB Invest zavzema za tista področja, ki so skladna z usmeritvami, zapisanimi v dokumentih mednarodnega razvojnega sodelovanja.

"Slovensko gospodarstvo trenutno sicer ni v večji meri vključeno v projekte pod okriljem IDB, vendar včlanitev v IDB Invest širi tudi možnosti za večji vstop slovenskih podjetij v posle, ki jih IDB Invest financira na omenjenem območju," pravijo na ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar