FinD - Novice - Demokrati postavili nov rok za predajo Trumpovih davčnih napovedi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.4.2019

Demokrati postavili nov rok za predajo Trumpovih davčnih napovedi

Washington, 14. aprila (STA) - Demokrati v ameriškem kongresu so davčni službi v soboto postavili nov in obenem končni rok, do katerega mora izročiti davčno napoved predsednika ZDA Donalda Trumpa. Potem ko se Trumpova administracija ni držala roka, ki je potekel 10. aprila, ima zdaj čas za to do 23. aprila. Finančni minister Steven Mnuchin je dejal, da bodo do roka dali odgovor.

Predsednik odbora za razdeljevanje proračunskih sredstev v predstavniškem domu ameriškega kongresa, demokrat Richard Neal, je v začetku meseca v skladu z zakonom zahteval od finančnega ministrstva davčne napovedi predsednika Trumpa od leta 2013 do leta 2018.

Potem ko administracija do 10. aprila ni odgovorila na zahteve demokratov, je Neal v pismu Upravi za notranje prihodke (IRS), kot se ameriška davčna služba imenuje, zapisal, da če IRS ne bo upoštevala novega roka, bodo to razumeli kot zavrnitev zahteve, poroča britanska mreža BBC.

Minister za finance Mnuchin je v soboto dejal, da ministrstvo "skrbno" preučuje zahtevo po izročitvi Trumpovih davčnih napovedi. Kot je navedel, bodo do roka podali odgovor na zahtevo demokratov, a ob tem ni želel zagotoviti, ali bodo do roka tudi zaključili pravni pregled, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neal zahteva Trumpove osebne davčne napovedi in tudi napovedi osmih njegovih podjetij oziroma skladov in organizacij. Demokrati upajo, da bodo v dokumentih odkrili morebitni konflikt interesov in kršitev davčne zakonodaje.

Trump je prvi od predsedniških kandidatov v sodobni zgodovini, ki pred volitvami ni hotel objaviti svojih davčnih napovedi, z izgovorom, da je pod revizijo. Po zmagi je dejal, da mu, kot kaže, tega ni potrebno storiti, saj je zmagal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar