FinD - Novice - Evropske borze uvodoma z manjšimi padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2019

Evropske borze uvodoma z manjšimi padci

Frankfurt/Pariz/London, 09. aprila (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel z manjšimi padci osrednjih indeksov. Zadržanost je posledica nadaljevanja negotovosti v zvezi z brexitom, začenja se tudi sezona objav četrtletnih poročil podjetij, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 10. ure znižal za 0,04 odstotka. V Frankfurtu se je DAX zniževal za 0,15 odstotka in v Parizu CAC 40 za 0,01 odstotka. FTSE 100 je v Londonu izgubil 0,05 odstotka vrednosti.

Evro je zadržal rast, ki jo je ustvaril v ponedeljek. Zjutraj je bilo treba za en evro odšteti 1,1260 dolarja, kar je skoraj enako kot v ponedeljek zvečer. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v ponedeljek postavila pri 1,1246 dolarja.

Azijske borze so prav tako trgovale previdno. Hongkonška je zabeležila 0,3-odstotno rast, tokijska pa 0,2-odstotno. V Seulu je bila ustvarjena 0,1-odstotna rast, z minimalnim plusom so trgovanje zaključili v Sydneyju. Medtem sta borzi v Šanghaju in Wellingtonu končali 0,2-odstotka pod gladino.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar