FinD - Novice - Vlada in sindikati prihodnji teden na pogajanja o regresu in potnih stroških
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2019

Vlada in sindikati prihodnji teden na pogajanja o regresu in potnih stroških

Ljubljana, 08. aprila (STA) - Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so na današnjem sestanku potrdili časovnico, po kateri bodo vodili pogajanja v letošnjem letu. V sredo prihodnji teden se prvič dobijo na pogajanjih, usklajevali pa se bodo o višini letošnjega regresa za letni dopust in povračilih stroškov prevoza na delo in z dela.

Zaposleni v javnem sektorju regres dobijo junija z majsko plačo. Če do takrat ne bi bilo drugačnega dogovora, bi javnim uslužbencem pripadel regres v višini minimalne plače. A so v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije, ki jo vodi Branimir Štrukelj, na vlado že naslovili pogajalski predlog za določitev višjega regresa.

V drugi pogajalski skupini sindikatov, ki jo vodi Jakob Počivavšek, predlogu konfederacije ne nasprotujejo, je pa iz te skupine slišati, da to ne more biti način za reševanje problematike najnižjih plač. Vlada pa bo svoje izhodišče določila na seji v četrtek.

Prejšnji teden pa je vlada že sprejela izhodišča za pogajanja o ureditvi povračil stroškov prevoza na delo in z dela, po katerem bi kot edini kriterij upoštevali razdaljo do delovnega mesta. Vlada predlaga kilometrino v višini devetih odstotkov cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar