FinD - Novice - Elektro energija opozarja na goljufe, ki v njenem imenu od odjemalcev terjajo neobstoječe dolgove
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.4.2019

Elektro energija opozarja na goljufe, ki v njenem imenu od odjemalcev terjajo neobstoječe dolgove

Ljubljana, 07. aprila (STA) - V Elektro energiji, podjetju za prodajo elektrike in drugih energentov, so v zadnjem času prejeli več obvestil odjemalcev, da jih po telefonu nadlegujejo neznane osebe, ki se lažno predstavljajo kot zaposleni v Elektro energiji. Od njih terjajo neobstoječe dolgove in grozijo celo z odklopom električne energije.

Neznanci namreč v telefonskem pogovoru navajajo izmišljene podatke o dolgovih zaradi neporavnanih računov za električno energijo, ki naj bi jih posamezni odjemalci imeli na svojih merilnih mestih.

Odjemalcem, ki bi prejeli podoben klic ali celo obisk na domu, v Elektro energiji svetujejo, da jih o tem obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 2808 ali po elektronski pošti na naslov moja@elektro-energija.si.

Podobno prevaro so opazili tudi v mariborskem podjetju Energija plus, ki je hčerinska družba Elektra Maribor. Neznanci naj bi tudi od njihovih kupcev zahtevali plačilo neobstoječega dolga.

Prav tako na prevaro svoje odjemalce opozarjajo v GEN-I in jih pozivajo, naj jih o takšnih klici obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 1558 ali po elektronski pošti na naslov pocenielektrika@gen-i.si.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar