FinD - Novice - Gorenje v prodajo družbe Gorenje Tiki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.4.2019

Gorenje v prodajo družbe Gorenje Tiki

Velenje, 05. aprila (STA) - Velenjsko Gorenje bo v prihodnjih tednih objavilo javni razpis za prodajo hčerinske družbe Gorenje Tiki iz Stare Pazove. Skupaj z družbo bodo prodali tudi blagovno znamko Tiki, so povedali v Gorenju. Pričakujejo interes več družb iz panoge proizvodnje in prodaje grelnikov za vodo in klimatskih ter prezračevalnih naprav.

Te družbe naj bi bile tako iz Evrope kot iz ZDA, so pojasnili v Gorenju. Spomnili so, da skladno s strateško usmeritvijo osredotočanja na osnovno dejavnost nadaljujejo postopek prodaje družb netemeljnih dejavnosti, ki je potekal že pred prihodom novega lastnika, kitajske družbe Hisense.

Gorenje je družbo Gorenje Tiki skušalo prodati že lani, a so zaradi prevzema prodajo zamrznili. Decembra lani pa je so z družbo Eko Surovina, ki je v lasti Izeta Rastoderja, podpisali pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža družbe Gorenje Surovina in njenih odvisnih družb.

Gorenje je proizvodnjo grelnikov vode malih litraž leta 2010 preselilo iz ljubljanske Šiške v Srbijo. Danes tam izdelajo pol milijona grelnikov vode na leto, razvoj družbe pa je v Velenju. Tako je v Sloveniji v tej družbi zaposlenih 30 ljudi, v Srbiji pa trenutno 520, saj število zaposlenih tam sezonsko niha.

Kot danes piše Delo, je imel Tiki v Šiški v lasti okoli 36.000 kvadratnih metrov nepremičnin, a so bile po likvidaciji prenesene na krovno Gorenje. To je tri četrtine zemljišča že prodalo, tečejo pa že tudi pogajanja za prodajo zadnjega dela.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar