FinD - Novice - FT: Unicredit pripravlja prevzemno ponudbo za Commerzbank
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.4.2019

FT: Unicredit pripravlja prevzemno ponudbo za Commerzbank

Milano, 04. aprila (STA) - Italijanska bančna skupina Unicredit pripravlja prevzemno ponudbo za nemško Commerzbank, danes piše časnik Financial Times. Za to naj bi se Italijani odločili ob vse več znakih, da bi lahko dogovarjanje o združitvi med Deutsche Bank in Commerzbank propadlo.

Največji nemški banki Deutsche Bank in Commerzbank se pogovarjata o morebitni združitvi. Cilj posla bi bil ustvariti nemškega bančnega velikana, ki bi lažje tekmoval z drugimi velikimi evropskimi bankami iz Francije, Španije ali Velike Britanije in predvsem bankami z drugega konca Atlantika.

Vendar pa pogovori razkrivajo številne težave, zato naj bi Unicredit pripravljala svojo milijardno ponudbo za prevzem kontrolnega deleža v Commerzbank. Italijani naj ne bi posegali v obstoječe pogovore, če bi se ti zaključili, pa bi podali svojo ponudbo, navajajo viri.

Commerzbank ima sicer devet milijard evrov tržne kapitalizacije. Unicredit naj bi v njej pridobila večji delež in jo nato združila z nemško banko Hypovereinsbank, ki jo ima že v lasti. Nova entiteta bi ohranila sedež v Nemčiji, njene delnice bi še naprej kotirale na borzi v Frankfurtu.

V Unicreditu navedb niso želeli komentirati.

Italijanska bančna skupina je za Commerzbank po navedbah virov zainteresirana že več let, nemškim oblastem naj bi interes izrazila leta 2017. Takrat sicer ni podala uradne ponudbe, delno zaradi nenaklonjenosti nemških oblasti čezmejnim bančnim povezavam, delno pa tudi zaradi zahtevnega postopa prestrukturiranja, ki je takrat potekal v Unicreditu.

Nemška vlada ima v Commerzbank 15-odstotni delež in je s tem največji posamični delničar v banki.

Pomisleke glede združevanja Commerzbank in Deutsche Bank imajo nekateri delničarji, zaskrbljeni so sindikati, ki se bojijo ukinjanja delovnih mest, povezavi naj bi bil vedno manj naklonjen nemški finančni minister Olaf Scholz. Nekateri ocenjujejo, da bi do pomembnih odločitev glede morebitnega združevanja lahko prišlo že v prihodnjih dneh.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar