FinD - Novice - Vlada zamik izplačila napredovanj na december vnesla še v uredbo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.4.2019

Vlada zamik izplačila napredovanj na december vnesla še v uredbo

Ljubljana, 04. aprila (STA) - Vlada je spremenila uredbo o napredovanju javnih uslužbencev in jo uskladila z zadnjimi spremembami zakona o sistemu plač v javnem sektorju. Te so trajno zamaknile izplačilo napredovanj z aprila na december.

Takšna rešitev na podlagi interventnih predpisov velja že od leta 2015, v začetku prihodnjega leta pa bi se interventni ukrepi iztekli, javni uslužbenci bi praviloma pridobili pravico do izplačila napredovanj z aprilom.

Vendar je državni zbor decembra v skladu z dogovorom, ki so ga vladni pogajalci sklenili z večino sindikatov javnega sektorja, sprejel novelo zakona, ki je zamik izplačila višje plače zaradi napredovanja prenesla v sistemski zakon in bo postal trajen.

Uredba o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede določa roke za postopek ocenjevanja in za postopek preverjanja izpolnjevanja pogojev za napredovanje v plačni razred ter pravico do plače na osnovi plačnega razreda, pridobljenega z napredovanjem, za javne uslužbence v organih državne uprave, v upravah lokalnih skupnosti, v pravosodnih organih, v javnih zavodih in drugih uporabnikih proračuna.

Postopek in pogoji za napredovanje v višji plačni razred se s spremembo uredbe ne spreminjajo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar