FinD - Novice - Evropske borze začele negativno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.4.2019

Evropske borze začele negativno

Frankfurt/Pariz/London, 04. aprila (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je po močni sredini rasti danes začel s padci osrednjih indeksov. Med drugim so v ospredju podatki o naročilih v nemški industriji, ki so februarja močno upadla.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 9.30 znižal za 0,17 odstotka. V Frankfurtu se je DAX spustil za 0,16 odstotka, v Parizu pa CAC 40 za 0,27 odstotka. V Londonu, kjer se nadaljuje drama okoli brexita, je FTSE 100 upadel za 0,55 odstotka.

Naročila v nemški industriji so februarja glede na mesec prej upadla za 4,2 odstotka, kažejo prvi podatki nemškega statističnega urada Destatis. Podatki so razočarali analitike, ki so računali na 0,5-odstotno rast.

Medtem je spodnji dom britanskega parlamenta ponoči s tesno večino podprl predlog zakona, po katerem bi premierka Theresa May zaprosila Evropsko unijo za vnovično preložitev brexita, parlament pa bi odločal o dolžini podaljšanja roka za izstop iz EU. Preložitev brexita mora sicer podpreti tudi EU, ki vztraja pri izpogajanih pogojih ločitve z Veliko Britanijo.

Tečaj evra se je zjutraj le malo spreminjal. Za en evro je bilo treba odšteti 1,1241 dolarja, kar je skoraj enako kot v sredo zvečer. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v sredo postavila pri 1,1243 dolarja.

V Aziji je bilo razpoloženje neenotno. Hongkonška borza je po sedmih zaporednih dneh rasti zabeležila 0,5-odstotni padec, sydneyjska se je znižala za 0,8 odstotka, v Wellingtonu je bil 0,5-odstotni padec, v Manili pa 0,7-odstotno znižanje. Medtem je tokijska borza zabeležila 0,1-odstotno rast, šanghajska 0,9-odstotno, singapurska in seulska pa sta dodali po 0,2 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar