FinD - Novice - Evropske borze sredi tedna v optimističnem razpoloženju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.4.2019

Evropske borze sredi tedna v optimističnem razpoloženju

London, 03. aprila (STA) - Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi se je danes začelo z rastjo tečajev vrednostnih papirjev. Optimizem sta vlagateljem vlila ponoven začetek trgovinskih pogovorov med ZDA in Kitajsko ter dogajanje v zvezi z brexitom. Britanska premierka Theresa May namerava zdaj zaprositi za odložitev izstopa države iz EU.

Analitiki pričakujejo, da bo na trgovinskih pogovorih med ZDA in Kitajsko kmalu prišlo do dogovora in s tem končanja spora. To bi ugodno delovalo na konjunkturna pričakovanja.

Indeks najpomembnejših podjetij v Evropi Eurostoxx 50 se je do okoli 10. ure zvišal za 0,87 odstotka in se giblje okoli 3425 točk.

V Londonu se je indeks FTSE 100 doslej zvišal za 0,03 odstotka. V Frankfurtu je indeks DAX doslej pridobil 1,22 odstotka vrednosti, medtem ko v Parizu indeks CAC 40 beleži 0,80-odstotno rast.

Tečaj evra se je danes nekoliko okrepil. Zjutraj je bilo treba za eno enoto skupne evropske valute odšteti 1,1223 dolarja, kar je nekaj več kot v torek zvečer. Evropska centralna banka je v torek popoldne določila referenčni tečaj evra pri 1,1200 dolarja.

Tudi britanski funt se še naprej krepi. Mayeva je v torek zvečer so sedemurnem kriznem zasedanju svojega kabineta napovedala, da bo zaprosila za vnovično odložitev izstopa Združenega kraljestva iz povezave. Zdaj se namerava o rešitvi zapleta v zvezi z brexitom posvetovati z opozicijo.

Na pomembnejših borzah v Aziji so se tečaji danes zvišali. Borza v Tokiu je zabeležila 0,97-odstotno rast indeksa Nikkei. V Hongkongu se je indeks Hang Seng zvišal za 1,15 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite za 1,24 odstotka. Na Tajvanu so se delnice v povprečju podražile za 0,13 odstotka, v Južni Koreji za 1,20 odstotka in v Avstraliji za 0,65 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar