FinD - Novice - Objavljeni bodo podatki o brezposelnih v marcu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.4.2019

Objavljeni bodo podatki o brezposelnih v marcu

Ljubljana, 03. aprila (STA) - Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil podatek o številu registriranih brezposelnih v marcu. Po sezonskem povečanju v januarju, ko je običajno več prijav zaradi izteka zaposlitev za določen čas, se je njihovo število februarja znova znižalo. Umar napoveduje nadaljevanje trenda zmanjševanja števila brezposelnih.

Februarja je bilo registriranih 80.755 brezposelnih, kar je 2,5 odstotka manj kot januarja in 5,8 odstotka manj kot februarja lani.

Na novo se je prijavilo okoli 5000 oseb oz. pol manj kot januarja, še vedno pa je bilo največ prijav zaradi izteka zaposlitve za določen čas. Zaposlilo se je okoli 5600 brezposelnih, okoli pet odstotkov več kot januarja.

Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) v pomladanski napovedi gospodarskih gibanj, objavljeni marca, napoveduje, da se bo število brezposelnih letos in v prihodnjih dveh letih še zmanjševalo, a počasneje kot v preteklem obdobju.

"Na to bo ob nekoliko manjši rasti zaposlenosti vplivala tudi vse nižja brezposelnost, ki bo pod dolgoročno oz. ravnovesno ravnjo, kar nakazuje na vedno bolj omejeno ponudbo na trgu dela," so zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar