FinD - Novice - Sava lastništvo v Hotelih Bernardin okrepila z nakupom od DUTB
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2019

Sava lastništvo v Hotelih Bernardin okrepila z nakupom od DUTB

Portorož, 27. februarja (STA) - Družba Sava, ki je minuli teden delež v Hotelih Bernardin povečala s 45,45 na 55,77 odstotka, je ta 10-odstotni delež pridobila od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ta pa je delež v Hotelih Bernardin zmanjšala na 25 odstotkov.

Družba Hoteli Bernardin, ki ima na Obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp, je namreč danes na svoji spletni strani objavila, da jo je DUTB prejšnji teden obvestil, da je delež v Hotelih 13. februarja zmanjšal s 35,30 na 25 odstotkov.

Sava ima sedaj v lasti večinski delež Hotelov Bernardin, DUTB četrtinskega, nekaj več kot 10 odstotkov pa ima v lasti srbski poslovnež Miodrag Kostić prek svojih družb. Zavarovalnica Triglav v družbi obvladuje 3,4 odstotka, Kad 0,02 odstotka.

DUTB naj bi, kot je pred dnevi neuradno pisalo Delo, delež, ki ga je prepustila Savi, zamenjala za drugo premoženje.

Povečevanje deleža v Hotelih za Savo sicer predstavlja nadaljevanje konsolidacije turističnih naložb, kar je skladno z uresničevanjem strategije trajnostne rasti slovenskega turizma.

Sava za dokončanje prevzema Hotelov Bernardin potrebuje soglasje agencije za varstvo konkurence. Vlogo za priglasitev koncentracije je vložila v začetku lanskega oktobra, agencija o tem še ni izdala odločbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar