FinD - Novice - Skupina Podravka lani z občutno višjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.2.2019

Skupina Podravka lani z občutno višjim dobičkom

Zagreb, 25. februarja (STA) - Hrvaška Podravka Grupa je lani ustvarila 4,23 milijarde kun (571 milijonov evrov) prihodkov, kar je za skoraj tri odstotke več kot v letu 2017. Neto dobiček se je zvišal na 205,7 milijonov kun (27,8 milijona evrov), potem ko je predlani znašal 18,2 milijonov kun (2,46 milijona evrov). Gre za najboljši rezultat v zgodovini družbe.

Podravka Grupa, ki ima v svoji sestavi tudi ljubljansko podjetje Žito, je v današnjem sporočilu za javnost izpostavila, da gre za "najboljši rezultat v 70-letni zgodovini" družbe. Ocenili so, da so poslovni rezultati posledica organske krepitve prodaje in nadzora operativnih stroškov poslovanja.

Zaradi močnejših prodajno-oglaševalskih dejavnosti, inovacij v proizvodni ponudbi in širitvi distribucije posameznih kategorij na določenih trgih so se prihodki od prodaje v obeh segmentih poslovanja, prehrani in farmacevtiki, lani okrepili za skupno 121 milijonov kun (16,3 milijona evrov).

V segmentu prodaje se je lani najbolj okrepil program otroške hrane (za 8,7 odstotka), medtem ko so se v poslovnem programu Žito in Lagris prihodki zvišali za 5,7 odstotka.

Prihodke so zvišali v vseh svojih regijah, najbolj pa v regiji Adria, kjer so se povečali za 71,5 milijona kun (9,6 milijona evrov).

Obenem so znižali zadolženost za 303,7 milijona kun (41 milijonov evrov). Cena delnice Podravke se je lani zvišala za skoraj 39 odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar