FinD - Novice - Za zamenjavo vodovodnih cevi na ORL kliniki prispela ena ponudba
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2019

Za zamenjavo vodovodnih cevi na ORL kliniki prispela ena ponudba

Ljubljana, 12. februarja (STA) - Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so po več kot letu dni, odkar je na tamkajšnji ORL kliniki začela iz pip teči rjava voda zaradi rjavečih cevi, odprli ponudbe na javnem razpisu za zamenjavo cevi. Po poročanju Financ je prispela le ena ponudba - Kovinar Kočevje bi cevi na dveh objektih zamenjal za 672.693 evrov z DDV.

Projekt zamenjave vodovodnih cevi na kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo (ORL) UKC Ljubljana je maja lani vlada uvrstila v načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021. Vrednost investicije so ocenili na 660.020 evrov, pri čemer bi ministrstvo za zdravje zagotovilo 563.020 evrov, UKC Ljubljana pa 97.000 evrov. Ponudba, ki so jo dobili v UKC Ljubljana, je tako blizu ocenjeni investiciji oz. jo po pisanju Financ presega za 1,9 odstotka.

Objekt ORL klinike je gradilo propadlo gradbeno podjetje SCT, objekt je bil predan v uporabo leta 2011. Šest let kasneje so začeli ugotavljati, da iz pip v nekaterih objektih teče rjava voda. Ugotovili so, da je to posledica rjavečih cevi. Vzorčenja vode so pokazala preseganje vrednosti železa v vodovodnem sistemu in na določenih izlivkah tudi preseganje svinca, kar je posledica luščenja cevovoda. Mikrobiološko je sicer voda neoporečna, so pa namestili dodatne filtre.

Na ministrstvu za zdravje so od pristojnih zahtevali informacije, kako so vzdrževali vodovod, potem ko so stavbo dobili v uporabo. Na podlagi anonimne prijave se je s primerom začela ukvarjati tudi policija.

V UKC Ljubljana so morali pripraviti razpis za izbor izvajalca zamenjave vodovodnih cevi. Zamenjava cevi se bo izvedla na objektih N1 in N2, in sicer v dveh zaporednih fazah. Najprej v objektu N2, nato na objektu N1. Na UKC Ljubljani so lani maja predvidevali, da bi za zamenjavo cevi v posameznem objektu potrebovali po tri mesece.

Težave z vodovodnim omrežjem, ki so ga morali v celoti zamenjati, so pred leti imeli tudi na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Tudi tega je gradilo podjetje SCT.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar