FinD - Novice - Evropski vlagatelji trgujejo zadržano
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.2.2019

Evropski vlagatelji trgujejo zadržano

Frankfurt/London/Pariz, 08. februarja (STA) - Trgovanje na evropskih borzah je danes previdno. Vlagatelje skrbijo napovedi o pešanju gospodarskega zagona ter negotovost brexita in izida trgovinskih pogajanj med ZDA in Kitajsko, poročajo tuje tiskovne agencije.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 si giblje tik nad gladino, podobno je dogajanje na večjih evropskih borzah.

V Frankfurtu je DAX 0,1 odstotka pod gladino, v Parizu CAC 40 prav toliko nad gladino, v Londonu pa je FTSE 100 0,2 odstotka nad gladino.

Dogajanje se je danes umirilo, potem ko ga je v četrtek razburkala objava Evropske komisije, da bosta evrsko in evropsko gospodarstvo rasla počasneje od predhodnih napovedi.

Tako je azijsko trgovanje sledilo negativnemu newyorškemu trgovanju. V Aziji so se indeksi na večini borz danes obarvali rdeče, na Kitajskem borzno dogajanje zaradi praznovanja novega leta stoji.

Tečaj evra precej počasi drsi navzdol. Dopoldne je bil vreden 1,1337 dolarja, kar je skorajda toliko kot v četrtek zvečer. Evropska centralna banka (ECB) je ta dan referenčni tečaj postavila pri 1,1345 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar