FinD - Novice - Vlada zagotovila dodatna sredstva za varovanje schengenske meje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2019

Vlada zagotovila dodatna sredstva za varovanje schengenske meje

Ljubljana, 31. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela poseben vladni projekt Varovanje schengenske meje EU in obvladovanje problematike ilegalnih migracij. Za izvedbo projekta bodo ministrstvu za notranje zadeve zagotovili dodatna sredstva v višini 15 milijonov evrov letno oziroma 1,25 milijona mesečno za plačilo delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela.

Vlada je s tem uresničila zavezo iz stavkovnega sporazuma, ki ga je s policijskima sindikatoma podpisala konec lanskega leta. V sporazumu so med drugim določili, da bodo v 30 dneh od podpisa sporazuma sprejeli posebni vladni projekt za varovanje schengenske meje in obvladovanje problematike ilegalnih migracij. Policisti, ki bodo delovali v okviru projekta, bodo tako deležni posebnih sredstev za povečan obseg dela.

S tem bodo zagotovili ustrezno plačilo javnih uslužbencev notranjega ministrstva in policije, ki so posredno ali neposredno nadpovprečno obremenjeni z varovanjem schengenske meje EU, so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

Delovno uspešnost bodo začeli izplačevati od plače za januar 2019.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar