FinD - Novice - KD Skladi kupili ljubljanski Austria Trend Hotel
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2019

KD Skladi kupili ljubljanski Austria Trend Hotel

Ljubljana, 31. januarja (STA) - Investicijski sklad KD Adriatic Value Fund, ki ga upravlja družba KD Skladi, je skupaj z družbo Peakside Capital od družbe CA Immobilien Anlagen kupil ljubljanski Austria Trend Hotel, so danes sporočili iz KD Skladov.

To je nakup četrte nepremičnine KD Skladov in Peakside Capital za nepremičninski sklad KD Adriatic Value Fund v Sloveniji, prvega so izvedli aprila 2018.

"Z nakupom Austria Trend Hotela sklad KD Adriatic Value Fund utrjuje svojo osnovno dejavnost in širi nepremičninski naložbeni portfelj tudi na področje hotelirske dejavnosti. To je v skladu z našo strategijo, da institucionalnim vlagateljem ponudimo najširši možen nabor nepremičnin naložbenega razreda v regiji Jugovzhodne Evrope," je dejal predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar.

S štirimi začetnimi naložbami so zadovoljni, "predvsem s hitrostjo, s katero nam je uspelo sredstva sklada investirati, saj na tem področju v Sloveniji orjemo ledino", je dodal Podlogar.

Tomasz Niezgodzki in mednarodne svetovalne družbe za nepremičnine Peakside Capital je povedal, da hotel turisti in poslovni gostje dobro poznajo ter da ima "s svojo odlično lokacijo, prepoznavnostjo in strukturo zgradbe velik potencial za nadaljnjo rast skupaj s celotnim slovenskim hotelirskim sektorjem".

Austria Trend Hotel stoji ob Dunajski cesti v neposredni bližini obvoznice. Ima 214 sob ter med drugim restavracijo, wellness s savnami in fitnesom ter konferenčne sobe.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložbenih nepremičnin v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, pravijo v KD Skladih in dodajajo, da vse tri ciljne države predstavljajo regijo, kjer je "nepremičninski sektor še relativno nerazvit in donosi privlačni, dolgoročni uspeh sklada pa podpira tudi močna gospodarska rast".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar