FinD - Novice - Microsoft v četrtletju zvišal dobiček, a ni prepričal analitikov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2019

Microsoft v četrtletju zvišal dobiček, a ni prepričal analitikov

New York, 31. januarja (STA) - Ameriški tehnološki velikan Microsoft je v zadnjem četrtletju lani vknjižil 32,5 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 12 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej, dobiček iz poslovanja pa se je povzpel za 18 odstotkov na 10,3 milijarde dolarjev. Približno četrtino vseh prihodkov je ustvaril s storitvami računalništva v oblaku.

Čisti dobiček je ob koncu leta, v drugem četrtletju Microsoftovega poslovnega leta, dosegel 8,4 milijarde dolarjev, navaja francoska tiskovna agencija AFP. V enakem obdobju leta 2017 je koncern zabeležil izgubo zaradi enkratnih stroškov.

Doseženi rezultati so bili sicer malenkost pod napovedmi analitikov, tako da se je delnica Microsofta v trgovanju po zaprtju borznega parketa pocenila za 3,5 odstotka.

Microsoft se s svojimi storitvami računalništva v oblaku vse bolj posveča podjetjem in vse manj posamičnim uporabnikom. "Naši močni rezultati komercialnega računalništva v oblaku odražajo naše globoko in vse močnejše partnerstvo z vodilnimi podjetji v vseh industrijah, vključno s prodajo na drobno, finančnimi storitvami in zdravstvom," je ocenil glavni izvršni direktor družbe Satya Nadella.

Preoblikovanje poslovnega modela je Microsoft pripeljalo nazaj med podjetja z največjo tržno kapitalizacijo na svetu. Sredo je koncern zaključil na skoraj enaki ravni kot Amazon, obe družbi sta vredni več kot 800 milijard dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar