FinD - Novice - Evropske borze začele z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2019

Evropske borze začele z rastjo

Frankfurt/Pariz/London, 31. januarja (STA) - Evropske borze so dan začele z rastjo, s čimer so sledile zgledu iz New Yorka in Tokia. Vlagatelji so pozdravili signale, ki jih je ob koncu dvodnevnega zasedanja v sredo poslala ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed). V ospredju so tudi poslovni rezultati številnih podjetij.

Indeks DAX je v Frankfurtu nekaj čez 10. uro pridobival 0,49 odstotka. CAC 40 je v Parizu porasel za 0,44 odstotka, FTSE 100 v Londonu pa za 0,57 odstotka. Je bil pa indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 0,01 odstotka pod izhodiščem.

Tečaj evra je bil zjutraj nedaleč od ravni iz srede zvečer, okoli 1,15 dolarja. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v sredo zvečer postavila pri 1,1429 dolarja.

Odbor za odprti trg Feda na tokratnem zasedanju ni spremenil ključne obrestne mere, ki torej ostaja na ravni od 2,25 do 2,50 odstotka. Izjava pa ob tem izpostavlja potrpežljivost pri prihodnjem odločanju o zviševanju obrestne mere, kar nakazuje na premor v procesu postopnega zviševanja.

Royal Dutch Shell je poročal o 80-odstotnem zvišanju celoletnega dobička v lanskem letu, Roche je svojega povečal za 23 odstotkov. V zadnjem lanskem četrtletju se je v črne številke povrnila tudi Nokia.

Na azijskih borzah se je indeks Nikkei 225 v Tokiu povzpel za dober odstotek. V Hongkongu je Hang Seng prav tako porasel za nekaj več kot odstotek, šanghajski SSE Composite je končal 0,35 odstotka višje. Kospi v Seulu je izgubil 0,06 odstotka, All Ordinaries v Sydneyju pa 0,23 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar