FinD - Novice - Generalni direktor HSE Marovt odstopil s položaja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.1.2019

Generalni direktor HSE Marovt odstopil s položaja

Ljubljana, 30. januarja (STA) - Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) se je na današnji seji seznanil z odstopno izjavo generalnega direktorja družbe Matjaža Marovta, ki jo je ta podal v petek iz osebnih razlogov. Postopki za imenovanje novega direktorja že potekajo, Marovt pa do predaje poslov ostaja v HSE, so sporočili iz družbe.

S tem ko Marovt do predaje poslov ostaja v HSE, je zagotovljeno nemoteno delovanje družbe in skupine, so poudarili.

Na današnji seji so nadzorniki tudi podali soglasje k razvojnemu načrtu skupine HSE za obdobje 2019-2023 s pogledom do leta 2030. Gre za enega ključnih dokumentov skupine, ki je zastavljen ne le celovito, temveč tudi ambiciozno, so poudarili.

Ključni cilji razvojnega načrta so povečanje obsega in učinkovitosti proizvodnega portfelja, širitev razvojnih in produktnih potencialov ter nadaljnja krepitev trženjske dejavnosti. Razvojni načrt je nujen za učinkovito upravljanje in rast proizvodnega portfelja, zmanjšanje odvisnosti od veleprodajnega trga, izboljšanje finančnega položaja ter pridobivanje in razvoj najboljših kadrov, pomemben pa je tudi za povečevanje deleža obnovljivih virov energije, predvsem na račun še neizkoriščenega vodnega potenciala, so še navedli.

Sredi meseca je odstopil tudi direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Arman Koritnik, po navedbah HSE prav tako iz osebnih razlogov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar